събота, 23 ноември 2019 г.

Едно време всичко беше по-добро? (16)


Доклад на Комисията по проверка на изборите за утвърждаване на проведен частичен избор за народен представител, 28.06.1966 г.

Докладчик Кольо Кънев:

... Другарки и другари народни представители! В 398. Маришки избирателен район, Хасковски окръг, не бе произведен избор за народен представител, тъй като регистрираният кандидат Г.Г.М. почина преди изборния ден.
Поради това Президиумът на  Народното събрание издаде указ № 182 от 3 март 1966 г., с който насочи частичен избор за народен представител в посочения избирателен район на 8 май 1966 г. За кандидат на Отечествения фронт беше предложен проф. Б.П. Спасов.
Изборът е проведен в определената с указа дата ...
Председателят на ЦИК представи на нашата комисия и тя се запозна с протоколите на районната избирателна комисия за регистриране на кандидата. ...

... Резултатът от избора е следния: в 398. Маришки избирателен район от 14096 избиратели по избирателния списък в гласуването са участвали 14046. От тях за кандидата на Отечествения фронт са гласували 14046, или изразено в проценти, процентът на гласувалите спрямо общия брой на избирателите от избирателния район е 99,69%, а броят на гласувалите за кандидата на Отечествения фронт спрямо броя на гласувалите е 100%.
Посоченият резултат от избора говори за изграденото здраво морално-политическо единство на избирателите в този район, за убедеността им в правилната политика на Българската комунистическа партия и за голямото им доверие и привързаност към народната власт и Отечествения фронт. ...

<< петнадесета част                                                                 седемнадесета част >>



Няма коментари:

Публикуване на коментар